Yatak

11 Ağustos 2020

Nemlendirici Krem

Nemlendirici krem denildiğinde ilk aklımıza yüzümüz gelir. Çünkü gerek kişiliğimizi temsil açısından gerekse de dış etkilere en açık bölgemiz olduğundan, yüzümüzün önemi yadsınamaz.

Gelişen teknoloji, yoğunlaşan pazarlama gayretleri, özellikle kadınları mutlaka nemlendirici kullanmalarına teşvik etmektedir. Bu hem doğru hem de yanlıştır. Hemen daha baştan ifade etmemiz gerekir ki, yüzü yağlı bir insanın nemlendirici kullanması asla doğru değildir, yanlıştır. Çünkü yağ da bir tür nemlendiricidir, zaten yağlı olan ve nemli olan bir cilde ilaveten nemlendirici sürmek, komedon denilen hafif akneye (sivilce) benzeyen yağ kütlelerinin oluşmasına neden olur. Yağlı bir cilt gül suyu ile temizlenmeli yeterli olmadığı durumlarda ise sarkosin içeren bir yüz temizleme köpüğü ile günde 2-3 kez temizlenmelidir. Bu suretle yüzdeki gereksiz yağlar hafifçe alınacak ve cilt mat bir görüntüye kavuşacaktır.

Ama doğuştan kuru ya da dış etkilerle (sıcak, soğuk, lazer, epilasyon, güneş vb. gibi) nedenlerle kurumuş ciltlere mutlaka nemlendirici krem ya da losyon kullanılmalıdır. Ancak bu noktada da çok önemli bir soru ortaya çıkmaktadır. Bir nemlendirici krem alırken içeriğinde neler olmasına dikkat etmeliyiz?

Eğer bir deride seramid’ler doğuştan az ise, kuru derili olarak dünyaya gelinir. Yok öyle değil de, dış etkiler veya hastalıklarla (sıcak, soğuk, güneş, lazer, epilasyon, deterjan, şeker hastalığı (diyabet) vb.ları gibi) deri kurur ise, hasarlı deriye mutlaka glikosil seramidler içeren nemlendiriciler krem ya da losyon olarak sürülerek, hasarlı deri yeniden onarılır ve yapılandırılır. Bu nedenle kuru/kurumuş cilde uygun bir nemlendiricinin içeriğinde mutlaka glikosil seramidlerin bulunması hususu, bilimsel bir gerçektir. Bu maddeyi içeren bir ürün nemlendirici krem olarak en etkin ve kalitelisidir.

Nemlendirici krem, işlevlerine göre:

  1. Öklüzifler/örtücüler:Vazelin, Lanolin, Mineral yağlar, Dimetikon ve türevleri gibi.
  2. Hümektanlar/su çekiciler ve tutucular: Bitkisel polisakkaritler, Gliserin, Pantenol, Hyaluronik asit, Bal, Üre, Laktik asit, Sorbitol
  3. Yumuşatıcılar/emolyenler: Glikosil Seramidler, Skualen, E Vitamini, Yağ asitleri, Kolestrol, Jojoba yağı
  4. Protein ve deri yapılandırıcıları: Kollajen, Keratin ve Elastin

olarak 4’e ayrılırlar.

Bir nemlendirici krem nasıl olmalıdır?

  • Derinin doğal yapısında bulunan glikosil seramidler içermelidir.
  • Duyarlılık yapmamalıdır
  • Mümkünse kokusuz olmalıdır (Ceradolin yüz kremi ve su bazlı losyonu)
  • Komedojenik olmamalıdır (Ciltte yağ noktaları)
  • Emilimi hızlı olmalıdır
  • Uzun etkili olmalıdır.

Derinin hiçbir sorunu olmasa bile, var olan dengesini korumak ve dış etkilerin neden olacağı hasarları önlemek için, Glikosil Seramidler içeren nemlendiriciler kullanılmalıdır.

43Yıllık Tecrübe
81İLDE TÜM ECZANELERDE
8YAYGIN MARKA
17SERTİFİKALI ÜRÜN ÇEŞİDİ