Yatak

11 Ağustos 2020

Cilt Bakımı

Cilt bakımında, ilk şey, cilt tipinin belirlenmesidir. Ancak bu şekilde, derimiz ile uyumlu temizleyici ve nemlendirici kozmetikleri doğru seçebilir ve kendimize uygun cilt bakım ürünlerine ulaşabiliriz.

Normal Cilt Bakımı

Normal cilt günde 2 kez hafif bir bebe sabunu ile yıkanmalı ve gül suyu veya benzeri bir temizleyici kullanılmalıdır. Gece yatarken derinin nemini sağlayacak su bazlı nemlendirici kullanılmalıdır. Normal ciltte belli bir alanda kuruluk veya yağlanma geliştiğinde bu cilt tiplerine uygun olan yöntemler uygulanmalıdır. Cildi temizlemenin ardından deri gözeneklerini sıkılaştırmak için, özellikle gül suyu tercih edilmelidir. Hafif su bazlı nemlendiriciler genellikle makyaj yapılmadan önce kullanılmalıdır. Güneşin yaşlandırıcı etkilerinden korunmak için de güneşten koruyucular ihmal edilmemelidir.

Kuru Cilt Bakımı

Kuru cilt tipine sahip kişiler cildini musluk suyu ile temizlememelidir çünkü musluk suyu deriyi kurutur; ayrıca kesinlikle sıcak su kullanılmamalıdır. Kuru ciltleri temizlerken; kese, lif, fırça vb. araçlar tercih edilmemelidir. Deterjan olmayan, nört PH’ta (7) bir cilt temizleyicisi ile deri temizlenmelidir. Marketlerde satın sabunlar kullanılmamalıdır. Cildin tazelenmesine yarayan mineral su, her sabah sprey şeklinde yüze uygulanmalıdır. Alkalı sabunlar, deterjana benzeyen soda benzeri kurutucu maddeler kullanılmamalıdır.

Cilt yıkadıktan sonra yumuşak ped yardımıyla hafif bir şekilde kurulanmalıdır. Kuru cilt, hafif bir temizliğe, masaj aracılığıyla sık sık uyarılmaya, bol nemlendirmeye ve ekstra bir korumaya gereksinim duyar. Kuru cildi su ve sabunla yıkamak, cildi temizlemekle kalmaz; derinin doğal yağını da ortadan kaldırır. Bu sebeple temizliğin ardından uygun bir nemlendiriciyi cilde uygulayarak derinin üst tabakasının nemini artırabilir, cilde yumuşak ve pürüzsü bir görünüm verebilirsiniz.Geceleri yağlı bir nemlendirici, özellikle ince çizgilerin bulunduğu alanlara uygulanmalıdır.

Geceleri cilt temizlenip, tonik sürüldükten veya maden suyu da uygulandıktan sonra, deri yumuşak bir havlu ile kurulanır. Saç sınırına kadar olan bölgeye argan yağı içeren nemlendirici sürülüp, ciltten nemlendiricinin emilimini arttırmak için, ılık havlu ile yüz ve boyun bölgesi beş dakika örtülebilir. Ardından ekstra kalan nemlendirici kurulanır. Gözün etrafındaki deri de mutlaka nemlendirilmelidir. Her sabah yüz, boyun ve dekolte bölgesi temizlenerek, tonik sürülmeli ve kurulandıktan sonra nemlendirici kullanılmalıdır.

Şu husus çok önemlidir: Cildinizin derin nemlendirilmesini istiyorsanız, ılık suyla yıkadıktan sonra tam kurulamadan, nemli iken bu tür ürünleri gerek yüzünüze veya vücudunuza sürmelisiniz. Böylelikle uzun ve etkili bir nem sağlamış olursunuz. Bir de elbette derinin doğal yapısında olan, doğuştan az ise kuru derili doğulan; dış etkilerle azalmış ise (sıcak, soğuk, lazer, deterjan, epilasyon vb. gibi) eksikliği tamamlamak adına, Glikosil Seramidler ve Bitkisel Polisakkarit içeren sağlıklı nemlendiriciler sürülmelidirler.

Erkeklerin tonik kullanması gerekmezken; tıraştan hemen sonra doğal shea yağı içeren nemlendirici uygulamalıdırlar.

Yağlı Cildin Bakımı

Yağlı cilde sahip olanlarda yaşlanma daha geç olduğu için, kuru veya normal ciltlilere göre avantajlıdırlar. Geniş gözenekleri temizlemek için, yağlı ciltlerin bol su ve sabun yardımıyla temizlenmesi gerekir, ancak günden ikiden fazla yüz yıkanmamalıdır. Derinin sık sık temizlenmesi daha çok yağ salgılanmasına sebep olur.Bu nedenle günde 2 kez Seranem yüz temizleme köpüğü kullanıldığında, yüzünüzdeki fazla yağ almadan sağlıklı bir temizlik sağlamış olursunuz.

Derinin yağı fazla bir şekilde alındığında pullanmaya sebep olacak derin temizleyiciler ve güçlü sabunlar tercih edilmemelidir. Bu tip temizleyiciler, tersine bir mekanizma ile sebore (aşırı yağlanma) denilen duruma sebep olur. Seboreik cilt doğal yağını kaybettiğinde, yağ bezleri daha fazla çalışarak, eksilen yağı tamamlamak için çok çalışarak bu defa de aşırı yağlanmaya sebep olurlar. Bu nedenle sık yıkamak, kolonya ya da alkollü toniklerle temizlemek doğru değildir. Yağlı ciltler sadece kaliteli bir gül suyuyla silinerek, derinin gözenekleri küçültülmelidir.

Deri hem yağlı hem de pullu ise, derin temizlik sağlayan soyucu kozmetikler her gün uygulanmalıdır ve daha sonra hafif bir su bazlı nemlendirici uygulanır. Otuz yaştan daha küçük kişilerde aşırı yağlı deri, günde 2-3 kez temizleme gerektirebilir ancak nemlendirmeye gereksinim duyulmayabilir. Otuz yaştan sonra ise, göz ve ağız etrafı, dekolte bölgesinde nemi azaltabileceğinden, gece ve gündüz nemlendirmek yararlı olacaktır.

Hassas Cilt Bakımı

Hassas deri ince bir dokuya sahiptir. Sıcak ve soğuğa hızlı cevap verir; rüzgar ve güneş yanıklarına da eğilimlidir. Genellikle kuru ve allerjik reaksiyonlara eğilimlidir. Hava sıcaklığındaki değişiklikler, lazer uygulaması, bazı deterjanlar, kozmetikler ve deriye uygulanan alkol deriyi tahriş ederek, deriyi kolaylıkla kızartır ve yüzeydeki kılcal damarlar kolaylıkla görülebilir.

Bu tip ciltler, güneşten koruyucu dermokozmetik ürünlerin kullanımına gereksinim duyarlar. Genellikle PABA ve parfüm gibi alerjenler barındıran güneş koruyucuları tercih edilmemelidir.Genellikle bebek sabunu ile temizlik sağlamalıdırlar. Cilt yumuşak bir havlu ile kurulanmalıdır. Genellikle koku ve makyaj malzemeleri, bilek iç yüz derisinde test edilmeden kullanılmamalıdır. Gece yatmadan önce, hassas ciltler için bitkisel polisakkaritler içeren nemlendiricilerin kullanılması önerilir.

Karma Cilt Bakımı

Bu tür deri, kuru ve yağlı bölgeleri birlikte içerir. Karma cilt, iki farklı deri türünün birleşimi olduğundan, özenli bakıma ihtiyaç duyulur. Genellikle alın, burun ve çene bölgesi yağlıyken, ağız ve göz bölgesi kurudur. Bu cilt türüne sıkça rastlanır. Kuru bölgelere kuru cilt türüne uygun bakımlar yapılırken, yağlı bögelere yağlı cilt türüne uygun bakımlar yapılmalıdır.


Cilt Bakımı İpuçları

  • Gün boyunca güneşten koruyucu kullanılmalıdır. Deri yaşlanmasının en önemli nedeni doğru korunmadan güneşe maruz kalmaktır.
  • Cilt çok sık yıkanmamalıdır. Sık yıkanan ciltte olması gereken nem ve yağ dengesi bozulur. Yüzü günde 2 kez yıkamak yeterlidir. Yağlı ciltlerde ara gül suyu ile temizlemek pek faydalıdır.
  • Sigara içilmemelidir. Sigara kullanımı erken yaşlanmaya neden olurken; ciltte soluk bir renk oluşturur. Nikotin cildin anti-aging çabalarını en hızlı ortadan kaldıran bir maddedir.
  • Mutlaka güneş gözlüğü kullanılmalıdır. Güneş gözlüğü gözü ve göz etrafındaki deriyi korur. Gözlüklerin hem UVA hem de UVB ye karşı koruyucu olması gerekir.
  • Sıcak su ile değil, ılık su ile yıkanılmalıdır. Ilık su kuruluğa neden olmaz, derinlemesine nazikçe temizlik sağlar.
  • Düzenli ve kaliteli uyunmalıdır. Vücudun kendi kendini onarması ve yenilenmesi genellikle uykuda olur.
  • Yatmadan bir saat önce nemlendirici uygulanmalıdır. Böylece kullandığınız ürünün emilmesi için yeterli zaman olur.
  • Muntazaman spor yapılmalıdır. Düzenli egzersiz yapılması, derinin gerekli oksijen ve besinleri almasını sağlar; deri doğal, sağlıklı bir görünüm alır.
  • Cilt tipine uygun dermokozmetik ürünler kullanılmalıdır. Herkesin derisi farklıdır, bu nedenle hangi ürünün doğru olduğunu saptamak önemlidir. İnsanın derisi hatta saçlı derisi de, parmak izi gibi özgündür.
  • Makyajı temizlemeden uyumak cildinize zarar verir.

Daha detaylı bilgi için cilt bakım ürünleri sayfamıza bakabilirsiniz.

43Yıllık Tecrübe
81İLDE TÜM ECZANELERDE
8YAYGIN MARKA
17SERTİFİKALI ÜRÜN ÇEŞİDİ