Tüketici Broşürü Faydalı Bilgiler Tüketiciye Not

Ürün içeriği

Siklopiroks olamin vücut veya saçlı deride oluşan mantarları önlemede çok etkili bir antiseboreik ve antifungal ajandır. Bu madde şampuan içinde saçlı deride oluşan kepek veya kabuklanma ile kızarıklıkların önlenmesinde kullanılmaktadır. Kepek ve kabuklanmalar bir tür mantardırlar. Özellikle zink piritiyon ile kombine edilmiş ürünlerde etki açısından sinerjik olarak artma söz konusudur.

Saçlı deride uzun süreli sebum yağ dengesini sağlama etkisi vardır. Saçlı derideki yağlanmanın, kepeğin, kabuk veya pullanmanın önlenmesinde zink piritiyon ile birlikte sinerjik etki yarattığı bilinmektedir. Pullanmayı, yağlanmayı azaltır. Kaşıntıyı yatıştırır, kızarıklık ve tahrişi azaltır.

Çinkonun bir tür türevidir. Yoğun kepek tedavisinde en yaygın kullanılan maddedir, tek başına yeterli olabilmektedir ancak aşırı kepek, yağlı egzama ve sedef gibi kepeğin çok abartılı olduğu durumlarda Selenyum sülfit, Sikloproks olamin veya Disodyum Undesilenamido-MEA sülfosüksinat ham maddeleri ile kombine edilen ürünlerde etkinliğinin çok arttığı ve olumlu bir sinerji oluşturduğu bilinmektedir.

Zink piritiyon, kepeğin sebebi olan hızlı cilt yenilenmesine bağlı olarak gelişen ölü cilt tabakasını eriterek sorunu çözer bu etkisine keratolitik (soyucu) etki denir. Gerek aşırı kabuklanmada gerekse aşırı kepeklenmede asıl sorun mantar olduğu için, Hekzamidin diizetiyonat ve İhtiyol ile birlikte yukarda altı çizili maddeleri de içeren şampuanlar da kullanılmalıdır.

Zink pirition ile yukarda adları yazılı maddelerin kombinasyonu hakkında yapılmış çok sayıda bilimsel çalışma vardır ve tek başına zink pirition kullanımından daha iyi sonuçlar alınmıştır. Saçlı deri sorunlarınız sizi çok rahatsız edecek noktaya gelmişse, çözümün daha çabuk olması için zink piritiyon ile kombine edilmiş şampuanları kullanmanız tavsiye olunur. Ayrıca, zink piritiyonun alışkanlık yapmaması için selenyum sülfit, siklopriroks olamin ya da Huile de cade içeren diğer şampuanlarla şişe bazında dönüşüm yapılması farmakolojik etkiyi arttırır.

Seramidler, bir kolajendir

Derinin üst tabakasını (yani stratum korneumu) bir tuğla duvara benzetebiliriz. Tuğlaların yapışık ve duvarın düz durması için gereken harç, seramid’lerdir. Üst deri tabakasının koruyucu ve sağlıklı olabilmesi için, bir kolajen olan seramid, içermesi gerekir. Seramidler, derinin yapısında, su tutma kapasitesinde ve bariyer fonksiyonlarının sağlanmasında çok önemli rol oynarlar.

Cildin dış tabakasının kolajeni olan seramid’leri korumak gerekir. Bir tür protein olan seramidler, cilt hücrelerinin birbirine sıkıca bağlanmasını sağlayarak, güçlü bir bariyer oluştururlar. Cildin nemli, ışıltılı, gergin durmasını sağlarlar. Seramidler, doğuştan az ya da dış etkilerle azaldığında, cilt koruyucu özelliğini kaybeder. Egzemadan akneye ve kırışıklıklara neden olur.

Cilt bariyeri, çevre ile aramızdaki güvenlik hattıdır. Unutmayın ki cildimiz, mantomuzdur Derimizin bileşiminin çoğunluğunu bir kolajen olan seramidler oluşturduğundan, dayanıklık ve nem dengesini sağlarlar. Enfeksiyon ajanlarının, çevresel kirliliklerin, zararlı kimyasalların girişine engel olurlar.

Seramidlerin, atopik dermatit, psoriasis (sedef), iktiyozis (çok kuru deri), irritan/alerjik kontakt dermatit, seboreik dermatit ve kuru deride eksik oldukları gözlenmiştir. Seramid içeren ürünlerin topikal (yani dıştan sürülerek) olarak uygulanmasıyla hasarlı deri yeniden yapılandırılır.

Seramid içeren şampuanlar, losyonlar ve kremler; cildimiz ve/veya saçlı derinin bariyer (koruyucu) fonksiyonlarının bozulduğu durumlarda (güneş, kuru iklim şartları, kimyasal maddelerle temas, sıcak, soğuk, lazer, epilasyon vb. gibi durumlarda) onarıcı, deriyi yatıştırıcı tahrişi giderici ve yeniden yapılandırıcı olurlar.

En iyi nemlendiricilerde, en iyi yüz kremlerinde ve en iyi saç şampuanı, en iyi vücut şampuanı ve en iyi nemlendirici losyonlarda mutlaka seramidler bulunmalıdır.

Taze fasulyeye benzeyen bu tropik meyve, bir hyaluronik asit eş değerlisi olup, kendi molekülünün 1000 katı kadar su tutabilen bir tür şekerdir. Güçlü nemlendirici, yumuşatıcı, pürüz giderici, ve cilt yapısını geliştirici, su toplayıcı, yani humektan bir maddedir. Deriyi adeta bir biofilm tabakası gibi kaplar. Karbohidratlar, proteinler, lipitler ve nükleik asitlerle birlikte canlıları oluşturan 4 ana yapı taşından biridir. Hücre içindeki en önemli şeker glükozdur. Bunun nedeni glükozun hücresel enerji metabolizmasındaki rolü ve diğer şekerler için (riboz ve deoksiriboz) temel yapıtaşı olmasıdır.

Hiyaluronik asit (hiyaluronon veya sodyum hiyaluronat) gibi glikozaminoglikanlar , dermiste doğal olarak bulunan humektanlardır. Hiyaluronik asit kendi ağırlığının 1000 katı kadar su çekerek deriyi nemlendirir. Humektanlar (nem/su çekiciler), stratum korneuma penetre olabilen ve burada yüksek oranda su bağlayan, suda çözünen maddelerdir. Atmosferdeki nem oranı belli bir yüzdenin üzerinde olduğunda çevredeki nemi çekerek derinin hidrasyonunu artırırlar. Humektanlar, nemlendiricilerin buharlaşmasını ve sertleşmesini önleyerek ürünün raf ömrünü uzatırlar; bu özellikleriyle kozmetik nemlendiricilerin yapısına sıklıkla ilave edilen popüler içeriklerdir. Humektanlar, stratum korneuma su çekerek hafif şişme sağlarlar; böylece ince kırışıklıklar geçici olarak azalır. Kırışıklık giderici etkisi uzun vadede olmasa da “kırışıklık giderici” olarak piyasaya sunulan kremler ve losyonlar çoğunlukla humektanlara bağlı etki gösterirler.

Güçlü bir nemlendiricidir. Cildin ve saçlı derinin yoğun nemlendirilmesi amacıyla kullanılır. Nemlendirici etkisini hem cilde dışarıdan suyu çekerek hem de tutarak yapar; adeta sünger görevi görür. Cildin elastikiyetini arttırır. Kolajen dokuyu uyararak yaşlanma önleyici etkiler gösterir. Daha dolgun ve genç bir cilt oluşumuna destek olur. Cildin en dış tabakasındaki lipitlerin sentezini arttırarak cildin koruyucu/bariyer görevinin gelişmesinde rol alır; bariyer onarıcı olarak kullanılabilir. Hücre yenilenmesini arttırır, yara iyileştirici etki gösterir. Kaşıntı ve kızarıklığı önler. Kronik cilt hastalıklarından iz tedavisine kadar kullanılabilir.

Ciltteki rolü; Derin nüfuz eden nemlendiricidir, epitelizasyonu uyarır, yara iyileştirici ve anti-enflamatuar etki.

Saçtaki rolü; Uzun süre dayanan nemlendiricidir, saçı zarar görmekten korur, kalınlaştırır, matlığını ve parlaklığını düzeltir.

Bölgesel olarak uygulanan Pantenol, cilt tarafından emilir ve patotenik aside dönüşür. Panthenol içeren bir krem ciltte U.V ışınları nedeniyle oluşan kızarıklıkları engeller. Cilde düzenli olarak uygulanan Panthenol içerikli bir krem, losyon ya da şampuan, kuru cildin nem içeriğini düzeltir. Yüksek su içeriği saçı, tarama, fırçalama, kurutma ve permanın sebep olduğu zararlardan korur.

Katyonik kondisyoner madde. Saçın ıslak ve kuru taranabilirliğini kolaylaştırır. Taramanın saça vereceği hasara engel olur.

Ürün Faydaları

  • Tüm saç tiplerinde kepeklenme, pullanma ve kabuklanmayı önler
  • Kaşıntı ve kızarıklıkları önler
  • Saçlı deri ve saçta nemlendirici etkisi güçlüdür
  • Vücuttaki renkli kabarcıklara ya da oluşan lekelere karşı banyo öncesi sürülüp, bekletilir
  • Bölgesel saç dökülmelerinde (saçkıran) tedaviye yardımcı
  • Dirençli kepeklenme ve pullanmalarda da

Ek Bilgiler

Ceradolin ve Pirdolin şampuanlar, biri tamamen bitince diğerine geçilerek kullanıldıklarında, uzun süre yağlanmayı, kepeklenmeyi, pullanmayı ve kabuklanmayı önlerler!

BOYALI SAÇLARDA DA KULLANIMA UYGUNDUR

NEMLENDİRİCİ BİLEŞENLER DE İÇERİR

PARFÜMSÜZ – Paraben ve silikon içermez – pH 5.5

40Yıllık Tecrübe
81İLDE TÜM ECZANELERDE
7YAYGIN MARKA
17SERTİFİKALI ÜRÜN ÇEŞİDİ