Tüketici Broşürü Faydalı Bilgiler Tüketiciye Not

Ürün içeriği

Seramidler, bir kolajendir

Derinin üst tabakasını (yani stratum korneumu) bir tuğla duvara benzetebiliriz. Tuğlaların yapışık ve duvarın düz durması için gereken harç, seramid’lerdir. Üst deri tabakasının koruyucu ve sağlıklı olabilmesi için, bir kolajen olan seramid, içermesi gerekir. Seramidler, derinin yapısında, su tutma kapasitesinde ve bariyer fonksiyonlarının sağlanmasında çok önemli rol oynarlar.

Cildin dış tabakasının kolajeni olan seramid’leri korumak gerekir. Bir tür protein olan seramidler, cilt hücrelerinin birbirine sıkıca bağlanmasını sağlayarak, güçlü bir bariyer oluştururlar. Cildin nemli, ışıltılı, gergin durmasını sağlarlar. Seramidler, doğuştan az ya da dış etkilerle azaldığında, cilt koruyucu özelliğini kaybeder. Egzemadan akneye ve kırışıklıklara neden olur.

Cilt bariyeri, çevre ile aramızdaki güvenlik hattıdır. Unutmayın ki cildimiz, mantomuzdur Derimizin bileşiminin çoğunluğunu bir kolajen olan seramidler oluşturduğundan, dayanıklık ve nem dengesini sağlarlar. Enfeksiyon ajanlarının, çevresel kirliliklerin, zararlı kimyasalların girişine engel olurlar.

Seramidlerin, atopik dermatit, psoriasis (sedef), iktiyozis (çok kuru deri), irritan/alerjik kontakt dermatit, seboreik dermatit ve kuru deride eksik oldukları gözlenmiştir. Seramid içeren ürünlerin topikal (yani dıştan sürülerek) olarak uygulanmasıyla hasarlı deri yeniden yapılandırılır.

Seramid içeren şampuanlar, losyonlar ve kremler; cildimiz ve/veya saçlı derinin bariyer (koruyucu) fonksiyonlarının bozulduğu durumlarda (güneş, kuru iklim şartları, kimyasal maddelerle temas, sıcak, soğuk, lazer, epilasyon vb. gibi durumlarda) onarıcı, deriyi yatıştırıcı tahrişi giderici ve yeniden yapılandırıcı olurlar.

En iyi nemlendiricilerde, en iyi yüz kremlerinde ve en iyi saç şampuanı, en iyi vücut şampuanı ve en iyi nemlendirici losyonlarda mutlaka seramidler bulunmalıdır.

Taze fasulyeye benzeyen bu tropik meyve, bir hyaluronik asit eş değerlisi olup, kendi molekülünün 1000 katı kadar su tutabilen bir tür şekerdir. Güçlü nemlendirici, yumuşatıcı, pürüz giderici, ve cilt yapısını geliştirici, su toplayıcı, yani humektan bir maddedir. Deriyi adeta bir biofilm tabakası gibi kaplar. Karbohidratlar, proteinler, lipitler ve nükleik asitlerle birlikte canlıları oluşturan 4 ana yapı taşından biridir. Hücre içindeki en önemli şeker glükozdur. Bunun nedeni glükozun hücresel enerji metabolizmasındaki rolü ve diğer şekerler için (riboz ve deoksiriboz) temel yapıtaşı olmasıdır.

Hiyaluronik asit (hiyaluronon veya sodyum hiyaluronat) gibi glikozaminoglikanlar , dermiste doğal olarak bulunan humektanlardır. Hiyaluronik asit kendi ağırlığının 1000 katı kadar su çekerek deriyi nemlendirir. Humektanlar (nem/su çekiciler), stratum korneuma penetre olabilen ve burada yüksek oranda su bağlayan, suda çözünen maddelerdir. Atmosferdeki nem oranı belli bir yüzdenin üzerinde olduğunda çevredeki nemi çekerek derinin hidrasyonunu artırırlar. Humektanlar, nemlendiricilerin buharlaşmasını ve sertleşmesini önleyerek ürünün raf ömrünü uzatırlar; bu özellikleriyle kozmetik nemlendiricilerin yapısına sıklıkla ilave edilen popüler içeriklerdir. Humektanlar, stratum korneuma su çekerek hafif şişme sağlarlar; böylece ince kırışıklıklar geçici olarak azalır. Kırışıklık giderici etkisi uzun vadede olmasa da “kırışıklık giderici” olarak piyasaya sunulan kremler ve losyonlar çoğunlukla humektanlara bağlı etki gösterirler.

Bitkisel Skualen, oklüzif (kapatıcı/örtücü) özellikte, hidrokarbon yağları grubundan bir nemlendirici maddedir. Stratum korneumu kaplayıp kapatarak derinin epidermis tabakasından su kaybını azaltırlar. Kuru derinin nemlendirilmesinde doğru seçeneklerden biridir. Ayrıca pürüzsüz bir deri görünümü de sağlarlar. Zeytinden elde edilmiş bitkisel Skualane. Biyoaktif yumuşatıcı, nemlendirici aktif maddedir.

Kuvvetli emoliyan özellikte bir nemlendiricidir. Afrika’da bulunan bir ağacın meyvesinden elde edilen bitkisel bir yağdır Antienflamatuvar etkilidir. Atopik dermatit, kuru cilt, akne, skarlar ve stria alba olgularını önlemede adjuvan nemlendirici olarak kullanılır. Cildi nemlendirir, kuruluğu giderir, cilt kalitesini arttırır. Cilt hastalıklarının tedavisinde “bariyer bütünlüğü” nü korur.

Trans epidermal su kaybını (TESK) önler. Cildin fiziksel bariyerini korur.

Humektan özellik gösterir. Nemi ciltte tutar. Cildin “hidrik” bariyerini korur.

Emoliyent özelliktedir. Cilt yüzeyini pürüzsüzleştirir; ışıltısını arttırır.

Cildin anti-mikrobiyal bariyerini korur. Antiseptik özellik gösterir.

Antioksidandır. Cildin kendi antioksidan bariyerini güçlendirir. Leke oluşumunu önler ve giderir, pigmentasyonu önlemede kullanılır.

Kollajen yapımını, elastikiyeti arttırır, sıkılaştır, dolgunlaştırır, yaşlanma belirtilerini iyileştirir

Yara iyileşmesini hızlandırır, Keloid, akne izi, yara, yanık izinde, stria, gebelik çatlaklarında önleyici fonksiyonu vardır.

Sklerodermada cildin yumuşamasını sağlar

Cildi yatıştırır, kaşıntıyı önler. Atopik dermatit, psoriazis, akne ve benzeri enflmatuvar dermatozların tedavilerinde yardımcı kozmetik maddedir.

Epidermiste hasar/hassasiyet oluşturan, bariyer bütünlüğünü bozan, medikal tedaviler ile birlikte kullanılır. (oral veya topikal retinoid, soyucu medikal tedaviler vb)

Yara iyileşmesi, ciltte yenilenme gerektirecek her türlü medikal cerrahi uygulama sonrası

Kozmetik uygulamalar (akne, kırışıklık, leke, iz, epilasyon, peeling, dermapen, roller, lazer, dövme vb.) sonrasında,

Radyoterapiye bağlı cilt lezyonlarında

Güneşe sonrası hassasiyet, yanıklarda

Cilde kendini onarması, yenilemesi, kalitesini arttırması için, tek başına ya da farklı tedavi yöntemleriyle kombine olarak kullanılabilir.

Vitamin E (alfa-tokoferol) plazmada, membranlarda ve dokuda bulunan majör lipofilik bir antioksidandır. En önemli antioksidan etkisini lipit peroksidasyonunu önleyerek gerçekleştirir. Topikal E vitamini, hem antioksidan hem de UV emici özellikleri sayesinde fotokorunma sağlar; deride UV’ye bağlı eritem, ödem, fotoyaşlanma ve karsinogenezi engeller; UV’nin indüklediği immünsüpresyonu azaltır. Ayrıca tirozinaz inhibisyonu yoluyla melanogenezi inhibe eder.

Transepidermal su kaybını azaltarak, stratum korneumun nem tutma kapasitesini ve esnekliğini belirgin oranda artırır. Bu etkileriyle nemlendirici, antiaging, fotokoruyucu, kloazma tedavisinde kullanılan topikal formüllerin yapısında kullanılmaktadır.

En yeni geliştirilmiş öklüzif (örtücü) ham maddedir. Bu madde komedon ve alerjik reaksiyon oluşturmaması, kokusuz ve yağsız olması, yayılabilirlik özelliklerinin iyi olması nedenleriyle nemlendiriciler içinde su bazlı nemlendiricilerde yaygın olarak kullanılmaktadırlar. Bu maddeyi içeren ürün deriye sürüldüğünde, silikon buharlaşmakta ve yağlılık hissi oluşmadan derinin nemlenmesi sağlanmakta, ayrıca ciltte sabunlaşma, köpüklenme görüntüsü engellenmektedir.

Gliserin kozmetikte ve kişisel bakım ürünlerinde esas olarak cildin pürüzsüzlüğünü ve nem içeriğini geliştirmek için kullanılır. Doğal bir yumuşatıcı ve nemlendiricidir (cilde nem çeker) ve cilt üzerinde serinletici bir etkisi vardır. Bitkisel gliserin, cilt tahrişini yatıştırmaya, enfeksiyona karşı korunmaya ve yara iyileşmesini desteklemeye yardımcı olarak daha iyi cilt sağlığına yol açabilir. Çalışmalar, gliserin içeren ürünlerin uygulanmasının cildinizi tahriş edici ve mikroplara karşı koruyabileceğini ve ayrıca iltihaplı veya yaralı cildi yatıştırmaya çalıştığını göstermiştir . Bitkisel gliserin, cildinizi rüzgar ve soğuk gibi unsurlardan korumak için bir engel görevi görebilir.

Ürün Faydaları

  • Kuru derili yüz, eller ve vücut içindir
  • Doğumdan itibaren kuru veya çevresel etkilerle kurumuş (soğuk, sıcak, güneş, rüzgar, deterjan, kuru iklim şartları vb. gibi) cildi nemlendirip, bariyerini güçlendirir
  • Derinin hiç bir sorunu olmasa bile, var olan dengesini korumak ve dış etkenlerin neden olacağı hasarları önlemek için, Glikosil Seramid, Bitkisel Hyaluronik Asit, Shea Yağı içeren nemlendiricilerin kullanılması gerektiği bilimsel bir olgudur
  • Ciltteki kırmızılıklara ve tahrişe karşıdır
  • 24 saat su tutup bariyer etkisi de olan bir bitkisel su bazlı nemlendiricidir
  • Kortizonlu krem/losyon kullananlar, ara verdiklerinde ya da dönüşümlü olarak
  • Kolajen oluşumunu uyarır, yaşlanmaya karşıdır
  • Kaşıntıları önler, nem birikimi sağlar
  • Epilasyon, lazer, peeling sırası/sonrasında yatıştırıcı, su tutucu, bariyeri koruyucu ve nemlendirerek acı giderici, ferahlatıcı
  • Derinin bariyer fonksiyonlarının bozulduğu tüm olgularda

Ek Bilgiler

Su Bazlı Nemlendirici Hidro Losyon

PARFÜMSÜZ

Paraben içermez

40Yıllık Tecrübe
81İLDE TÜM ECZANELERDE
7YAYGIN MARKA
17SERTİFİKALI ÜRÜN ÇEŞİDİ