Dermadolin - yerli üretim

Bilgiler

Argan Çekirdeği Ekstraktı

Water and Argania Spinosa Kernel Extract and Sodium Cocoyl Glutamate and Carbomer

Argan çekirdeği ekstraktı mükemmel serbest radikal karşıtı ve anti-aging etkili bir maddedir. Yağlı saçta sebore salgısını düzenler. Saçı kuvvetlendirir, parlaklık verir, yumuşak ve ipeksi his bırakır. Saç kökünü besler ve yeniden canlılık kazandırır. Argan yağının saç üzerinde sağlamış olduğu faydalar; saçta kırık oluşumunu önlenmesi, mevcut bulunan kırıklıkları gidermesi, E vitamini içermesi sebebiyle saçı beslemesi ve onarması, saçın daha parlak ve canlı bir görünüme sahip olmasını sağlaması, saç dibine uygulandığında saç köklerini beslemesi, saçları olumsuz çevre koşullarından ve dış etkenlerden koruması.

Saçlar üzerindeki mükemmel etkisi sebebiyle “sıvı altın” olarak da adı geçen argan yağı düzenli bir kullanım ile donuk görünen saçları çok kısa sürede sağlığına kavuşturur, hacmini tekrar kazanmasını sağlar ve doğal bir parlaklık verir. Saçı nemlendirir, saçın elektriklenmesini önler, karışmasını engellerken kolay şekil almasını sağlar. Hatta başarısı başka bakım yağlarıyla kıyaslandığında argan yağının diğer bakım yağlarına göre çok daha kısa sürede ve etkili bir sonuç verdiği ispatlanmıştır.  Saç bakım şampuanlarında kullanılır. Bkz. Seranem 4 Mevsim Saç Bakım Şampuanı

Argania Spinosa Kernel Oil

Argan yağı Fas’ın sadece ve sadece güneybatısında yetişen Argan isimli ağacın meyvesinde yer alan çekirdek kısmı içerisindeki yemişten elde edilen bir yağ çeşididir. Şampuanlarda kullanılan su bazlısı da mevcuttur. Gamma linoleic asit (Omega’lar) ve Tocopherol (E vitamini) içeriği bakımından çok zengindir. Ekzemaya meyilli kuru ciltleri besleyici, cilt bariyerini yenileyici , yara ve çatlak iyileştirici bir aktif maddedir. Konjonktif doku koruyucusu olup, cildi enfeksiyonlara karşı da korur. Serbest radikalleri nötralize eder. Cildin fizyolojik yaşlanmasına ve kurumasına karşı, yani kırışıklıklara karşı da kullanılır.

Bal Özütü (Ekstraktı)

Antioksidan, yaşlanma karşıtı, foto koruma (güneşten koruma) antiseptik, yara iyileştirici doğal bir maddedir. Dermatolojik (Deri hastalıkları bilimi) amaçlı olarak yüz yıkama ürünlerinde, cilt nemlendirici ve saç kremi gibi kozmetik formülasyonlarda kullanılmaktadır.

''Bal kozmetik ürünlerde deriyi nemli tutmada ve kuruluğun önlenmesinde kullanılmaktadır. Eski yıllardan beri bal ve sütün karıştırılarak cilde anti-aging, yani cildi gençleştirmek için kullanıldığı bilinmektedir.

Balın antioksidan özelliği olması nedeniyle de güneş ışınlarına bağlı olan DNA hasarını önleyebileceğini destekleyen bilimsel yayınlar vardır. Balın, asidik özelliği, çok sayıda enzim içermesi, anti-enflamatuar olması nedeniyle bebek bakım ürünleri, nemlendirici ve diğer kozmetik ürünlerde kullanıldığı bilinmektedir.

Ayrıca balın, saçlı deride görülen ve seboreik egzema (bebeklerde konak) adını verdiğimiz kepeklenme, kaşıntı ve buna bağlı saç dökülmesinde artış görülen hastalarda yapılan çalışmaları da mevcuttur. Balın ılık su ile %90 oranında seyreltilerek saça uygulanıp 3 saat bekletilmesi sonrası yıkanarak gün aşırı bu uygulama tekrarlandığında; hastaların kepeklenme, kaşıntı ve buna bağlı gelişen saç dökülmelerinde klinik olarak anlamlı bir gerileme saptanmıştır. Balın saçtaki kepeklenme problemine karşı etkili olabileceği de gösterilmiştir. Bunun yanında, meme kanseri ve baş-boyun kanserleri için radyoterapi alan hastalarda kansere ikincil oluşan cilt ve mukozadaki toksik etkileri iyileştirme rolü de olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Sonuç olarak balın cilt ve saçlı deride faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Ancak içeriğinde çok sayıda vitamin, mineral, enzim vb. madde içeren balın cilt hastalıklarında alternatif tedavi olarak yer bulabilmesi için daha çok sayıda, kontrollü, kanıta dayalı çalışmaya ihtiyaç vardır.

Benzofenon

Benzofenon -4
UVB, UVA2 filtresi. Güneşin zararlı ışınlarından saçı korur ve yıpranmasına mani olur.

Bitkisel Polisakkarit

Taze fasulyeye benzeyen bu tropik meyve, bir hyaluronik asit eş değerlisi olup, kendi molekülünün 1000 katı kadar su tutabilen bir tür şekerdir. Güçlü nemlendirici, yumuşatıcı, pürüz giderici, ve cilt yapısını geliştirici, su toplayıcı, yani humektan bir maddedir. Deriyi adeta bir biofilm tabakası gibi kaplar. Karbohidratlar, proteinler, lipitler ve nükleik asitlerle birlikte canlıları oluşturan 4 ana yapı taşından biridir. Hücre içindeki en önemli şeker glükozdur. Bunun nedeni glükozun hücresel enerji metabolizmasındaki rolü ve diğer şekerler için (riboz ve deoksiriboz) temel yapıtaşı olmasıdır.

Hiyaluronik asit (hiyaluronon veya sodyum hiyaluronat) gibi glikozaminoglikanlar , dermiste doğal olarak bulunan humektanlardır. Hiyaluronik asit kendi ağırlığının 1000 katı kadar su çekerek deriyi nemlendirir. Humektanlar (nem/su çekiciler), stratum korneuma penetre olabilen ve burada yüksek oranda su bağlayan, suda çözünen maddelerdir. Atmosferdeki nem oranı %80’in üzerinde olduğunda çevredeki nemi çekerek derinin hidrasyonunu artırırlar. Humektanlar, nemlendiricilerin buharlaşmasını ve sertleşmesini önleyerek ürünün raf ömrünü uzatırlar; bu özellikleriyle kozmetik nemlendiricilerin yapısına sıklıkla ilave edilen popüler içeriklerdir. Humektanlar, stratum korneuma su çekerek hafif şişme sağlarlar; böylece ince kırışıklıklar geçici olarak azalır. Kırışıklık giderici etkisi uzun vadede olmasa da “kırışıklık giderici” olarak piyasaya sunulan kremler ve losyonlar çoğunlukla humektanlara bağlı etki gösterirler.

Bitkisel Proteinler

Hydrolyzed Corn Protein (mısır) / Hydrolyzed Wheat Protein (buğday) / Hydrolyzed Soy (soya) Protein
Bitkilerden elde edilmiş serbest aminoasit karışımıdır. Saç ve sebumda doğal olarak bulunan aminoasit miktarını arttırır. Düşük molekül ağırlıklıdır.
Saça çok iyi nüfuz ederek nemini korur ve sağlıklı görünüm kazandırır.

Bitkisel Skualen

Bitkisel Skualen, oklüzif (kapatıcı/örtücü) özellikte, hidrokarbon yağları grubundan bir nemlendirici maddedir. Stratum korneumu kaplayıp kapatarak derinin epidermis tabakasından  su kaybını azaltırlar. Kuru derinin nemlendirilmesinde doğru seçeneklerden biridir. Ayrıca pürüzsüz bir deri görünümü de sağlarlar. Zeytinden elde edilmiş bitkisel Skualane. Biyoaktif yumuşatıcı, nemlendirici aktif maddedir.

Bitkisel Skualen Nedir?

Skualen hidrojen ve karbondan (C30 H50) oluşan, doymamış yağ oranı yüksek bir hidrokarbondur Cildimizin sebumunda doğal olarak bulunan bu madde, hücrelerin yenilenmesinde ve cildin canlı kalmasında büyük rol oynar. Önceleri sadece insan derisinde ve köpek balığı karaciğer yağında bulunduğu düşünülen Skualen'in araştırmalar sonucunda belli başlı bitkilerde de bulunduğu tespit edilmiştir. Birçok sterolün ve sterol benzeri kimyasalın kaynağı olan Zeytin Ağacı , bitkiler arasında Skualen'in en büyük kaynağıdır.

Neden Skualen?

Skualen'in ana bileşeni özel bir madde olan izoprenoid'dir. Hücre dostu izoprenoid hücre zarına yerleşip vücudu koruyan eşsiz özelliklere sahip bir antioksidandır. Doğal olarak vücutta bulunan bu madde hücrelerin yenilenmesinde ve cildin canlı kalmasında büyük rol oynar. Zamanla vücuttaki skualen oranı azalır. Bu tip durumlarda dışarıdan Skualen'in alınmasının bu maddeyi içeren ürünlerin cilde sürülmesi, herhangi bir yan etkisi olmamasına karşın, birçok yararı bulunmaktadır.

Ceradolin Kremler ve Losyonlar

Su bazlı olan Ceradolin kremler ve losyon hidro ile yağ bazlı Ceradolin lipo losyon; gerek doğumdan gelen cilt kuruluğuna gerekse soğuk, sıcak, güneş, deterjan gibi dış etkilerle yıpranmış veya lazer-peeling tedavileri sırası/sonrasında kurumuş ve hassaslaşmış cildin doğal nem dengesini sağlayan bitkisel bakım ürünleri olarak en iyi nemlendiricilerdir. Parfümlü Ceradolin-P ile parfümsüz Ceradolin kremler nemlendirici krem olarak ilk yaşlanma belirtilerini önleme konularında etkili yüz kremleridir. Eller ve vücudu nemlendirmek için de Ceradolin hidro ya da Ceradolin lipo losyonlar özgün formülleriyle, bebeklerden başlayarak derinin koruyucu (bariyer) fonksiyonlarının bozulduğu her yaş ve durumda güvenle kullanılırlar. Bebeklerin bez bölgesinden başlayarak her yaşın ideal ürünleridirler. Hamileler karnı gerilmeye başladığı andan itibaren Ceradolin lipo losyonu sürmeye başlarlarsa, karın çatlakları oluşmaz. Ceradolin gurubu nemlendiriciler birkaç kez sabah-akşam, sonraları günde 1 kez kullanılsalar dahi cildi 24 saat nemli tutma özellikleri vardır. Bu sonuç testlerle kanıtlanmıştır.

Sağlıklı bir cildin doğal yapısında Glikosil Seramidler ve Bitkisel Polisakkaritler (Hiyaluronik asit eş değerlisi) yeterli miktarlarda bulunurlar. Doğumdan kuru veya dış etkilerle kuruma / yaşlanma belirtileri gösteren ciltte ise bu maddeler azdır/azalır.

Bu nedenle bitkisel hammaddeler de içeren Ceradolin krem ve losyonlarımız günde 1-2 kez uygulandığında; sahip olması gereken doğal nem dengesini, tazeliğini ve parlaklığını cildinize yeniden kazandırıp, 24 saat nemli tutarlar. Bebekler de dahil olmak üzere tüm aile bireyleri, her mevsimde güvenle kullanabilirler.

Dimetikon

Dimetikon (Silikon) en yeni geliştirilen oklüzif maddedir. Bu ürün komedon ve alerjik reaksiyon oluşturmaması, kokusuz ve yağsız olması, yayılabilirlik özelliklerinin iyi olması nedeniyle nemlendiriciler içinde yaygın olarak kullanılmaktadır. “Oil free” olarak pazarlanan ürünlerde kullanıldığında, deriye uygulandıktan sonra silikon buharlaşmakta ve yağlılık hissi oluşmadan derinin nemlenmesi sağlanmaktadır.

Disodyum Undesilen Amido MEA-sülfosüksinat

Vücut veya saçlı deride oluşan mantarları önlemede çok etkili bir antiseboreik ve anti-fungal ajandır. Bu madde, vücutta ya da saçlı deride oluşan kepek veya kabuklanma ile kızarıklıkların önlenmesinde kullanılmaktadır. Kepek ve kabuklanmalar bir tür mantardırlar. Özellikle bu madde ile zink piritiyon’un kombine edildiği ürünlerde etki açısından sinerjik olarak artma söz konusudur.

Saçlı deride veya vücutta uzun süreli sebum yağ dengesini sağlama etkisi vardır. Saçlı deride ya da vücutta yağlanmanın, kepeğin, kabuk veya pullanmanın önlenmesinde bu madde ile kombine edilmiş zink piritiyon’nun  birlikte bulunduğu ürünlerde etkinin sinerjik olarak arttığı kanıtlanmıştır. Kepek, pullanma, yağlanma veya  kabuklanmayı önler. Kaşıntıyı yatıştırır, kızarıklık ve tahrişi azaltır.

Doğal Shea Yağı

Doğal Shea Yağı (Butyrospermum Parkii)

Shea yağı hafif yeşilimsi, fil dişi renginde Shea ağacının meyvesinin doğal bir ekstresidir. Shea butter nemlendirici gibi kozmetiklerde sık kullanılan bir üründür. 

Özellikleri:

  • Nemlendirir.
  • Antiinflamatuar özellikleri vardır.
  • Doğal Shea yağının yara izlerini, egzemaları, yanıkları, çeşitli döküntüleri, sivilceyi, kuru deriyi, cilt lekelerini, çatlakları,kırışıklıkları ve sedef hastalığında tahrişi azaltıcı özelliği vardır.
  • Doğal Shea yağı doğal bir güneşten koruyucudur. Koruyuculuk düzeyi değişebilmekle beraber SPF 3 civarındadır.
  • Doğal Shea yağı ciltte yağlı bir his bırakmadan kolaylıkla emilir.

Shea yağı son zamanlarda çıkan nemlendiricilerde bulunmaktadır. Ayrıca saç nemlendiricilerinde saçların elektriklenmesi ve kırılmasına engellemek amacı ile kullanılır. 

E Vitamini

Vitamin E (alfa-tokoferol) plazmada, membranlarda ve dokuda bulunan majör lipofilik bir antioksidandır. En önemli antioksidan etkisini lipit peroksidasyonunu önleyerek gerçekleştirir. Topikal E vitamini, hem antioksidan hem de UV emici özellikleri sayesinde fotokorunma sağlar; deride UV’ye bağlı eritem, ödem, fotoyaşlanma ve karsinogenezi engeller; UV’nin indüklediği immünsüpresyonu azaltır. Ayrıca tirozinaz inhibisyonu yoluyla melanogenezi inhibe eder. 

Transepidermal su kaybını azaltarak, stratum korneumun nem tutma kapasitesini ve esnekliğini belirgin oranda artırır. Bu etkileriyle nemlendirici, antiaging, fotokoruyucu, kloazma tedavisinde kullanılan topikal formüllerin yapısında kullanılmaktadır. 

E Vitamini Asetat

Vitamin E Acetate 

Transepidermal su kaybını azaltarak korneumun su tutma kapasitesini arttırır. Güçlü antioksidan ve anti-enflamatuar etkilidir. E vitamini, saçlı deride kan dolaşımını hızlandırır. Saç büyümesini geliştirici ve/veya dökülmesini önleyici etkisi vardır.

Gamma Linoleik Asit

Gamma linoleik asit (GLA) doymamış bir yağ asidi olup, bitkisel yağlarda bulunur. Omega yağlarından biri olan GLA, omega içeren gıdalarla da alınabildiği gibi, topikal olarak (deriye sürülerek) etkilerini emilim yoluyla da sağlar.

GLA cildin elastikiyetini geri kazandırdığı gibi, derideki pullanma ve kabuklanmalarla, yangıların önlenmesinde etkilidir. Kuru ciltlerde ya da aşırı yağ üretilmesi durumunda oldukça yararlıdırlar.

Gamma linoleik asit Hodan, Çuha Çiçeği ve Siyah Frenk Üzümü yağlarında bulunur.

Glikosil Seramidler

Derinin üst tabakasını (yani stratum korneumu) bir tuğla duvara benzetebiliriz. Tuğlaların yapışık ve düzenli durması için gereken harç ta seramid’lerdir. Bir üst deri tabakasının koruyucu ve sağlıklı olabilmesi için en az % 50 glikosil seramid içermesi gerekir. Derinin yapısında, su tutma kapasitesinde ve bariyer fonksiyonlarının sağlanmasında anahtar rol oynarlar.

Glikosil Seramidlerin, atopik dermatit, psoriasis (sedef), iktiyozis (çok kuru deri), irritan/alerjik kontakt dermatit, seboreik dermatit ve kuru deride eksik oldukları gözlenmiştir.

Seramid içeren formülasyonların topikal (yani sürülerek) olarak uygulanmasıyla hasarlı deri yeniden yapılandırılabilir.(Choi MJ, Maibach HI. Role of ceramides in barrier function of healthy and diseased skin. Am J Clin Dermatol 2006; 6: S. 215-223) Ünlü dermatolog profesör 2006 yılında bir dergide bu gözlemini yazmıştır.
Glikosil Seramid içeren şampuanlar, losyonlar ve kremler, kimyasal peeling, lazer tedavisi, yüzeysel salisilik asit, yüzeysel ya da içilerek alınan retinoik asit (soyucu akne tedavisi) tedavileri sırasında onarıcı ve nemlendirici yardımcı kozmetik ürün olarak kullanılırlar.

Glikosil seramidleri içeren tüm ürünler bununla birlikte ve deri ve saçlı derinin bariyer (koruyucu) fonksiyonlarının bozulduğu diğer durumlarda da (güneşlenme sonrası, kuru iklim şartları, kimyasal maddelerle temas, sıcak, soğuk vb. olaylarda) onarıcı, deriyi yatıştırıcı ve yeniden yapılandırıcı olurlar.

Sonuç olarak glikosil seramidler cildin bariyer (koruyucu) fonksiyonlarını yeniden sağlayıp, nemlendirerek, hücreler arası yapısını düzenlerler. Unutmayın ki cildimiz, mantomuzdur. En iyi nemlendiricilerde gerek yüz kremi gerekse saç bakım ürünlerinde ve vücut losyonlarında mutlaka glikosil seramidler bulunmalıdır.

Hekzamidin Diizetiyonat

Malassezia furfur (pityrosporum ovale) a karşı kuvvetli aktivite gösteren bir aktif maddedir. Oldukça etkili soyucu (anti-dandruff) özelliği sayesinde kepek ve kabuk oluşumuna eğilimi olan saçlı deri veya vücut için üretilen şampuanlarda kullanılmaktadır.

BASF Kimya ürünüdür.

Hidrolize Keratin (Keratin şampuan)

Hidrolize keratin saç bakımlarında kullanılan ana keratin türüdür. Saç uzatma, saç kırıklarını giderme gibi amaçlarla kullanılır. Keratin için hidrojene ihtiyaç olduğu bilinmektedir. İşte hidrolize keratin, keratin denilen yapının hidrojenle tepkimeye girerek oluşturulan bir formudur ve sıvıdır.

Saçlarımıza bakım yapmak için keratinli şampuanlar kullanmak gerekir. Unutmayın ki saçlarınız çeşitli dış nedenlerden (fön maskesi, düzleştiriciler, ısı, hava koşulları, ışık vb.) dolayı zarar görür. Saça keratin proteinleri ile bakım yapmak önemlidir. Keratin suda çözünen bir maddedir.

Keratinin faydaları 3 noktada özetlenebilir:

  • Saçlarınızın elastikiyet yapısını geri kazandırmak
  • Yıpranmış saçları onarmak, eski gücüne kavuşturmak
  • Gür, parlak ve sağlıklı saç yapısına sahip olmak
Hodan Tohumu Yağı (Borago officinalis)

“Suda çözünebilen, deride bariyer teşekkül ettirici, yumuşatıcı, anti-enflamatuar (iltihap veya yangı önleyici), anti-seboreik (konak), pişik ve isilik gibi olguları önleyen ve nemlendirici etkisi çok güçlü olan bir yağdır. Yıldız çiçeği tohumundan elde edilir. Karadeniz yöremizde yemek ve salatalarda da kullanılır."

Hodan bitkisi başlıca kıymetini içeriğindeki GLA (Gamma Linoleik Asit) zenginliğinden almaktadır. Çünkü GLA dediğimiz yağ asidi, esansiyel yağ asitlerindendir. İnsan ve hayvanlar esansiyel yağ asitlerini ya dışarıdan besin yoluyla ya da topikal olarak (cilde sürülerek) almak zorundadırlar, çünkü vücutta sentezlenemezler. GLA, Omega 6 yağlarından biridir. Hodan yağı (18–27%) GLA içerir.


Hodan tohumu yağının, zengin GLA kaynağı olarak bilinen çuha çiçeği yağından 2-3 kat fazla GLA içerdiği bilinmektedir. Topikal kullanımda (sürülerek) ../.. Araştırmacılar Gamma Linoleik Asitin ….. infantil seboreik dermatit (konak) tedavisinde anahtar rolü olduğu sonucuna varmışlardır../.. Hodan yağının topikal kullanımının çocukluk çağı egzaması tedavisinde etkili olduğu gösterilmiştir../.. Muhtemelen seramid üretimini arttırarak ve oklüziv (bariyer) nemlendirici gibi hidrate edici etkisi vardır.
KOZMESÖTİKLER ve KOZMETİK İÇERİKLER – LESLIE BAUMANN, M.D. S.28 vd. Çeviri Editörü: Prof.Dr. Mehmet Salih Gürel

Huile De Cade

Juniperus oxycedrus (Ardıç ağacı) odununun kuru distilasyonu ile elde edilen bitkisel bir katrandır. Yuvarlak, kırmızı meyveleri olan, bir metre kadar yüksekliğinde, bir ağaçtır.

Ardıç katranı çeşitli oranlarda pek çok olguda kullanılmaktadır. En bilinen etkisi saçlı deri ve vücuttaki kepekleri, kabuklanmaları önleyici olmasıdır. Ardıç katranı bu faydalı özelliğinden  dolayı, cildiye doktorlarının tercih ettiği bir maddedir.

İhtiyol

Kepekli veya kaşıntılı saç derisinde etkili bir rahatlama sağlayan bitkisel kaynaklı, güvenli bir aktif madde. Aşırı yağ salgısını, tahriş ve kaşıntıyı azaltır.

Kanola Yağı

Kanola yağı, kolza nebat çekirdeklerinin genetik metotlarla iyileştirilmesiyle elde edilen çekirdeklerden imal edilen bir yağ türüdür. Kanada tarafından gelişmiş hale getirilip bütün evrene tanıtılmış olduğu için Canadian Oil, Low Acid ismiyle tanınmaktadır. Gamma linoleik asit zengini bir yağdır. Cildi yumuşatır ve nemlendirir, bariyerini güçlü tutar.

Kayısı Çekirdeği Yağı

Cildi nemlendirir, besler, kolay emilir. A ve E vitamini bakımından zengindir. Güneşe karşı koruma sağlar. Kırışıklıkları geciktirir. Kaşıntıyı rahatlatır. Cildin elastikiyetine arttırır ve yağlandırma yapmaz.

Keratin

Hydrolyzed Keratin Protein 

Saç yüzeyindeki hasarı gidermeye ve nem içeriğini arttırmaya yardım eder. 

Saçı ve saç derisini düzgünce kaplayarak nemini muhafaza eder ve saça parlaklık kazandırır. 

Pantenol (Provitamin B5)

Nemlendirici etkilidir. Kıl gövdesine penetre olarak korteksin nem içeriğini arttırır.  Saçlı deride de nemlendirici etki yaparak hassas saç derisini yatıştırır; doğal bir koruyucu ve nemlendirici film tabakası oluşturur.  (Nemlendirici / koruyucu etki). Güçlü antioksidan etkilidir. Şampuan, losyon ve kremlerin içeriğinde bulunan Provitamin B5, saçlı deri ve saç kılını serbest radikallerin (güneş ışınları, sigara dumanı, hava kirliliği, egzoz dumanı) zararlı etkilerinden korur. (Anti-oksidan etki) Hasarlı, işlem görmüş cildi veya saçı onarır. (Yapılandırıcı ve güçlendirici etki) Saç kılının yapısında bulunan keratin sentezi için gerekli temel bir vitamindir. (Temel vitamin)

Panthenol kozmetik preparatlarının hemen hemen her çeşidinde uygulanır. Saç, cilt ve tırnaklara bakım yapar. Modern kozmetikteki trend, terepatik etkililik sağlayan maddeleri içeren formülasyonlardır. Bölgesel olarak uygulanan Panthenol’ün etkisi bir çok çalışmada teyid edilmiştir. D-Panthenol, Vitamin B5 olan Pantothenic asidin biyolojik olarak kararlı, aktif bir formudur. İnsan ara metabolizmasında anahtar rol oynayan D-Pantothenic asidin provitaminidir. Vitamin B5’in eksikliği dermatolojik olarak hastalıklara sonuç verebilir.

Ciltteki rolü; Derin nüfuz eden nemlendiricidir, epitelizasyonu uyarır, yara iyileştirici ve anti-enflamatuar etki.

Saçtaki rolü; Uzun süre dayanan nemlendiricidir, saçı zarar görmekten korur, kalınlaştırır, matlığını ve parlaklığını düzeltir.

Tırnak bakımındaki rolü; Hidrasyonu (su tutma) düzenler, esneklik verir.

Bölgesel olarak uygulanan Pantenol, cilt tarafından emilir ve patotenik aside dönüşür. Panthenol içeren bir krem ciltte U.V ışınları nedeniyle oluşan kızarıklıkları engeller.  % 5 Panthenol içeren bir kremin ciltteki yaraları % 30’a kadar iyileştirdiği saptanmıştır.  Cilde düzenli olarak uygulanan Panthenol içerikli bir krem, losyon ya da şampuan,  kuru cildin nem içeriğini düzeltir. Yüksek su içeriği saçı, tarama, fırçalama, kurutma ve permanın sebep olduğu zararlardan korur.

Pasiflora Yağı

Passiflora Incarnata Seed Oil

Yağlandırıcı. Ciltte transepidermal su kaybını önleyen Gamma linoleic acid'i % 70 oranında içerir. Yavaş yayılan yağ olma özelliği ile uzun süre ciltte ipeksi his bırakır.

Peeling

Peeling ile stratum korneum ve yüzeysel epidermisteki hücrelerde ayrışma (spongioliz) ve dökülme olur. Yani, cildin bariyer özellikleri bozulmuştur. K.peeling sonrası yapılandırıcı / onarıcı nemlendirici kremler sürülerek, işlem bitirilir. Ceradolin losyon ve kremler de, çift katlı bariyer özelliklerine sahip olduğundan, rahatlıkla kullanılabilir. 

Hatta lazer tedavilerinden sonra da koruyucu / onarıcı (seramit-bitkisel skualan içermeleri nedeniyle) olarak kullanılırlar

Pirokton Olamin

Kepeğe karşı aktif bir bileşen olan olan bu madde, kepeğe neden olan mantarları yok ederek deri veya saçlı derinin yatışmasını sağlar. Deride yağlanmayı önleyerek, sebum salgısını kontrol eder.

Polikuaternium

Katyonik kondisyoner madde. Saçın ıslak ve kuru taranabilirliğini kolaylaştırır. Taramanın saça vereceği hasara engel olur.

Sarkosin

Sebum (derinin yağ salgısı) salgısı, bir testosteron türevi olan Dihidrotestosteron tarafından hormonal düzenlemeye bağlı olan bir salgıdır. Sebum salgısının kontrol altına alınması, Testosteronu, Dihidrotestosterona çeviren 5 alfa-reductase enziminin önlenmesiyle mümkündür. İşte bu madde, sebum üretimini ve hiper seboreye (aşırı yağlanma) bağlı cilt kusurlarını azaltır. Yağlı görünen cildi matlaştırmak; rafine ve mükemmel cilt dokusu elde etmek için hazırlanan yüz temizleme köpüğü, şampuanlar ve serumlarda kullanılır.

Selenyum Sülfit

Yağlı veya kuru deride kaşıntı, kepeklenme veya kabuklanmada kullanılan bir ham maddedir. Vücuda da kullanılabilir.

Siklopiroks Olamin

Siklopiroks olamin vücut veya saçlı deride oluşan mantarları önlemede çok etkili bir antiseboreik ve antifungal ajandır. Bu madde şampuan içinde saçlı deride oluşan kepek veya kabuklanma ile kızarıklıkların önlenmesinde kullanılmaktadır. Kepek ve kabuklanmalar bir tür mantardırlar. Özellikle zink piritiyon ile kombine edilmiş ürünlerde etki açısından sinerjik olarak artma söz konusudur.

Saçlı deride uzun süreli sebum yağ dengesini sağlama etkisi vardır. Saçlı derideki yağlanmanın, kepeğin, kabuk veya pullanmanın önlenmesinde zink piritiyon ile birlikte sinerjik etki yarattığı bilinmektedir.  Pullanmayı, yağlanmayı azaltır. Kaşıntıyı yatıştırır, kızarıklık ve tahrişi azaltır.

Yağlı Saçlar

Saç ve saçlı deride yağlanmanın en etkili bir biçimde kontrol altına alınabilmesi için, Kadolin ve Sedolin şampuanları şişe bazında dönüşümlü kullanmanız önerilir. 
Her iki şampuanın içeriğinde, bir anti-mikotik asitin türevi olan Disodium Undecylenamido MEA-Sulfosuccinate bulunmaktadır. Bu madde yağlanmayı kontrol altına alma konusunda çok etkilidir. Kadolin ve Sedolin'in, yağlı saçlardaki anti-seboreik olgularda şişe bazında dönüşümlü kullanılmasını öneriyoruz. 
SEDOLİN ŞAMPUANIN EŞDEĞERLİSİ YOKTUR. 
2 şampuanın da formülleri kozmetik olarak ta gelişmiş, anti seboreik maddelerin, saç ve saçlı deriyi yıpratan etkileri giderilmiştir. Keza, her 2 şampuan da boyalı saçlara verilebilirler.

Zeytinyağı

Halk arasında “sıvı altın” olarak bilinen zeytinyağı, bitkisel yağlar arasında faydası en çok olan yağdır, kozmetik alanında yüz yıllardan beri kullanılmaktadır. Zeytinyağında bulunan antioksidanlar, E ve C vitaminleri, polifenoller vb. maddeler vücudumuza pek çok faydalar sağlarlar. Zeytinyağı; sindirim sistemini düzenler, bağışıklık sistemini güçlendirir, kemik sağlığını korur.

Bunlarla birlikte cilt ve saç için de oldukça faydalıdır. Cilt için kullanabileceğiniz en doğal ve en iyi nemlendirici zeytinyağıdır. Cildi derinlemesine işleyerek cildin beslenmesini sağlar. İçerisinde bulunan E vitamini sayesinde cildin yaşlanmasını engeller. Ciltte; döküntü, kızarıklık ve kaşıntı gibi problemler meydana gelebilir. Zeytinyağı oluşan bu cilt hastalıklarının giderilmesinde etkilidir. E vitamini ve antioksidanlar açısından zengin olduğu için cildin yenilenmesini sağlar.

Göz altı şişliklerinde, kaz ayaklarında, kırışıklıklarda da kullanılabilen zeytinyağı, düzenli kullanımda bu durumların ortadan kalkmasını sağlar. Aynı zamanda zeytinyağı topuktaki çatlakları giderir.

Zeytinyağı cildin yanı sıra saç için de oldukça faydalıdır. Zeytinyağının saça faydalarını sıralayacak olursak: Zeytinyağı, saç dökülmesine bitkisel çözüm arayanların en büyük yardımcısıdır. Hem yeni saçların çıkmasını hem de saçların güçlenmesini sağlar. Nemlendirici bir etkiye sahip olan zeytinyağı, saçlı derinin beslenmesini sağlayarak saç kaybının oluşmasını önler.

Saç, nemini kaybettiği durumda parlaklığını da yitirir. Saça parlaklığını geri kazandırmak için A, E vitaminleri ve antioksidan açısından zengin olan zeytinyağını kullanabilirsiniz. Böylelikle saçınızdaki keratin korunacak, saçınız nem kazanacak ve sağlıklı bir hale gelecektir. Kuru saçlar daha kırılgan bir yapıdadır. Saçınızı tararken dahi kırılmaya neden olabilir. Bu nedenle saç uçlarınızda zeytinyağı kullanarak kırılmaya meyilli yapısını giderebilirsiniz. Bunların yanı sıra saçlarınız elektriklenen bir yapıya sahipse bunu da zeytinyağı ile ortadan kaldırabilirsiniz. Düzleştirici, saç kurutma makinesi, saç maşası gibi ürünler kullanmak saçın dış tabakasına zarar verir. Zeytinyağı saçın zarara uğradığı dış tabakayı kaplar ve saçın daha yumuşak ve parlak görünmesini sağlar.

Zink Glukonat

Hassas Ciltleri Korur, cildin yağ dengesini ayarlar, sebum salgısının kontrolünü sağlar. Anti-mikrobiyal, anti-septik etkiye sahiptir. Yağlı ciltlerde yağın giderilmesinde etkilidir.

Zink Piritiyon

Çinkonun bir tür türevidir. Yoğun kepek tedavisinde en yaygın kullanılan maddedir, tek başına yeterli olabilmektedir ancak aşırı kepek, yağlı egzama ve sedef  gibi kepeğin çok abartılı olduğu durumlarda Selenyum sülfit, Sikloproks olamin veya Disodyum Undesilenamido-MEA sülfosüksinat  ham maddeleri ile   kombine edilen ürünlerde etkinliğinin çok arttığı ve olumlu bir sinerji oluşturduğu bilinmektedir.

Zink piritiyon, kepeğin sebebi olan hızlı cilt yenilenmesine bağlı olarak gelişen ölü cilt tabakasını eriterek sorunu çözer bu etkisine keratolitik (soyucu) etki denir. Gerek aşırı kabuklanmada gerekse aşırı kepeklenmede asıl sorun mantar olduğu için, Hekzamidin diizetiyonat ve İhtiyol ile birlikte yukarda altı çizili maddeleri de içeren şampuanlar da kullanılmalıdır.

Zink pirition ile yukarda adları yazılı maddelerin kombinasyonu hakkında yapılmış çok sayıda bilimsel çalışma vardır ve tek başına zink pirition kullanımından daha iyi sonuçlar alınmıştır. Saçlı deri sorunlarınız sizi çok rahatsız edecek noktaya gelmişse, çözümün daha çabuk olması için zink piritiyon ile kombine edilmiş şampuanları kullanmanız tavsiye olunur. Ayrıca, zink piritiyonun alışkanlık yapmaması için selenyum sülfitsiklopriroks olamin ya da Huile de cade içeren diğer şampuanlarla şişe bazında dönüşüm yapılması farmakolojik etkiyi arttırır.

Zink Sülfat

Saçlı deride yağlanmayı, sebum salgısını kontrol etmeye yardım eder, hassas cildi korur.